49-годишният мъж изчезна на 18 октомври, след като платил сметката си в хотел "Черно море" във Варна и тръгнал към паркираната си в близост кола "Хонда Сивик". Паунов трябвало да се прибере в София.

Вчера колата му бе открита в дере край пътя между Ахелой и Каблешково. Таванът на автомобила бил забелязан случайно от пътничка в преминаващ автобус. Тялото на Паунов е намерено на шофьорската седалка. Той е бил с поставен предпазен колан, а въздушните възглавници са били задействани.

Извършената в "Съдебна медицина"-Бургас аутопсия е показала, че режисьорът е починал, докато шофира. След което колата се е отклонила от пътя и е паднала в дерето.

"Касае се за внезапна сърдечна смърт. Сърцето е силно увредено. Съдовете са запушени", обясни за Дир.бг д-р Галина Милева от Съдебна медицина в морския град.

Захари Паунов е страдал от хипертония, която е увредила сърцето му. По думите на д-р Милева, режисьорът е починал в следобедните часове на 18 октомври - денят, в който той си е тръгнал от Варна.

Паунов бе в морския град, тъй като дебютният му като режисьор филм "Омбре" участва в кинофестивала "Златна роза". Лентата получи диплом за цялостно актьорско изпълнение. В главните роли са Валери Йорданов, Стефка Янорова, Диана Костова и др.

Захари Паунов е завършил УНСС през 1986 г., а през 2001 г. се дипломира в НАТФИЗ като филмов и телевизионен режисьор. В киното работи още от много млад. Започва като организатор във филмопроизводството в студия "Бояна". През 1986 г. зам.-директор на филмите "Да обичаш на инат" с режисьор Николай Волев и "Съдията" на Пламен Масларов.