Двамата депутати ще заведат дела и срещу градския прокурор Христо Динев и говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова, съобщиха от партийния пресцентър.

Още вчера лидерът на "Атака" се закани да заведе съдебни дела, защото висшите магистрати и служители на МВР разпространили невярна информация за действията му по време на скандала пред магазинче за цигари в София.

Причината Сидеров и Чуколов да се обърнат към съда е "съзнателно разпространени неверни позорни обстоятелства, с които ги злепоставят пред обществото, както и за приписване на престъпление по смисъла на Наказателния кодекс", заявиха днес от партията.

С тези си действия Цацаров, Костов, Динев и Арнаудова клеветят Сидеров и Чуколов и уронват техния престиж, пише още в съобщението на "Атака".

Вчера пък от партията обявиха, че ще инициират процедура за събиране на подписите на 1/4 от народните представители, с което да се поиска от президента да отстрани от длъжност главния прокурор "поради системно неизпълнение на служебните задължения". Освен това от "Атака" ще сезира 1/5 от членовете на ВСС за основания за разследване на Сотир Цацаров за документно престъпление.

Това стана, след като главният прокурор поиска от парламента да свали депутатския имунитет на Сидеров и Чуколов заради груби хулигански действия и нанасяне на леки телесни повреди на двама полицаи.

Двамата депутати твърдят, че не са извършили нищо нередно, но на видеозаписи се вижда как обиждат и заплашват полицаи и граждани. Лидерът на "Атака" стиска униформен за врата с думите: "Ще се видим на тъмно" и блъска клиент на магазинчето, който пада на земята, а Чуколов нарича друг служител на МВР - "Ей, лайно мръсно".

Днес вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви, че е недопустимо депутати да се държат така с полицаи и подчерта, че не за първи път Сидеров провокира полицията преди избори и става основна тема в медиите.

АНКЕТА: Да бъде ли свален имунитетът на Волен Сидеров?