Тази сутрин той коментира пред bTV скандала между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев и заяви, че последният му изглежда притеснен и "може би търси умишлената провокация". На въпрос от какво е притеснен държавният глава, Цветанов отговори:

"От всичко това, което не може да реализира в обещанията и ангажиментите може би, които е поел преди да бъде номиниран за президент. Защото много са въпросите, които могат да бъдат зададени. Защо той не говори за Елена Йончева, която беше негов съветник, която между другото се оказа, че е в контакт с един човек, който е от най-близкото обкръжение на Цветан Василев, са източвали КТБ и са превеждани и са оперирани определени милиони на българските данъкоплатци, защото ние възстановихме щетите от КТБ".

Ще потърся своите права в съда за клеветата на Цветан Цветанов, отвърна самата Елена Йончева.

"Г-н Цветанов има опит в разпространяване на лъжи и клевети, на охулване. Поради тази причина Европейският съд по правата на човека е осъдил България над пет пъти - именно поради лъжите, които г-н Цветанов изрича през последните години“, подчерта бившата журналистка.

Тя беше защитена и от лидера на БСП Корнелия Нинова, която заяви:

"Днес г-н Цветанов много грубо и необосновано нападна Елена Йончева като я обвини в извършване на престъпление. Искам да декларирам, че Елена има пълната ни подкрепа. Партията застава зад нея и до последно ще се бори за чистото ѝ име. По-важно е защо се прави това срещу Елена Йончева“.

По думите на Нинова това се прави заради нейните действия и политика по разкриване на "една от най-корупционните сделки на правителството – тази с оградата по границата“.

Неотдавна и депутатът от ГЕРБ Делян Добрев атакува Елена Йончева с въпроса:

"Вие г-жо Йончева, ходила ли сте в КТБ? Нали знаете, че има списък, където се откриха и други ваши колеги, в този списък вие фигурирате 6 пъти. Визирам колегите от ляво, при вас се получава крадецът вика „Дръжте крадеца”.

Той заяви, че фирмата "Авторска телевизия” на Йончева е направила превод в КТБ в размер на 5000 лева, а от друга страна – валутен превод в размер на 161 000 евро.