Преди дни Върховният касационен съд потвърди окончателно присъдата му от 3 години затвор по обвинението за умишлена безстопанственост. Прокуратурата успя да докаже, че той не е положил достатъчно грижи за управлението, стопанисването и запазването на повереното му имущество, от което последвало неговото разпиляване в размер на 325 693,95 лева. Докато е оглавявал "Топлофикация", той е харчил огромни суми за джакузи, джет скъпи хранителни продукти, алкохол, услуги и др.

Днес обаче се проведе беше поредното заседание по едно от другите дела - за пране на пари, които се водят срещу него и той беше доведен в съдебната зала под конвой, както всеки осъден, предаде bTV.

В момента той излежава наказанието си в Централния софийски затвор. До две седмици обаче ще бъде преместен в затворническото общежитие в Казичене, където ще лежи при общ режим, както постанови съдът.  

Вальо Топлото е подсъдим още за валутно престъпление и за длъжностно присвояване на близо 6 млн. лева, за което на първа инстанция получи 14 г. затвор. След това той бе оправдан от Апелативния съд, но ВКС върна делото. От своя страна новият съдебен състав апелативни съдии намери пороци в обвинителния акт и процесът започна повторно.