Обвинението срещу Сергей Н. е за това, че на 26 февруари, в Горна Оряховица, дал парите на двама младши автоконтрольори в група "Пътен контрол", за да не съставят акт за нарушение, съобщиха от държавното обвинение.

Санкцията трябвало да бъде наложена на шофьора на колата, в която пътувал - Иван П. Той не използвал обезопасителен колан при управление на лек автомобил, управлявал под въздействието на 0.55 промила алкохол, което било установено дрегер, и не носел шофьорската си книжка.

Мъжът, който карала БМВ, бил спрян около 13.30 часа. До него в автомобила, на предната дясна седалка, бил Сергей Н. Полицаите поискали документите на водача, който представил единствено свидетелството за регистрация на колата, заявявайки, че си е забравил личните документи и шофьорската книжка.

Докато провеждали разговора, униформените усетили мирис на алкохол и поканили шофьора да му бъде извършена проверка.

Полицаите му обяснили, че за констатираните нарушения ще му бъде съставен акт. След като Иван П. се прибрал в колата и казал на Сергей Н., той отишъл до полицейския автомобил и им казал:

Недейте да пишете акт и да му вземате книжката“.

После протегнал дясната си ръка вътре в купето на служебния автомобил и хвърлил в краката им банкнота от 50 евро. Служителите на МВР обаче се отказали неподкупни и не взели парите.

Така мъжът вече е обвиняем и предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.