Г. Георгиев (на 51 години) и М. Колов (на 46 години) са сключили споразумение с Районна прокуратура – Монтана за нанесения от тях побой, от който пострадаха младежи скейтбордисти.

Инцидентът стана на 05.07.2017 г. на площадка в парк „Слънчевата градина“ в града, след като единият от младежите – Д.Й., неволно закачил детето на Г. Георгиев. Това предизвикало агресивна реакция на бащата, който започнал да нанася удари на Д.Й. и да отправя закани.

Към побойника се присъединили и негови приятели – М. Колов и М. Славков. В резултат на престъпното деяние, извършено по хулигански подбуди, на двама младежи скейтбордисти били причинени средна и лека телесна повреда. А. А. получил мозъчно сътресение с изпадане в състояние на безсъзнание и контузия на меките тъкани, временно опасно за живота, а С.Й. – разкъсно-контузна рана и оток на главата на клепача на лявото око и ухото, кръвонасядания, охлузвания и драскотини.

Съдът е одобрил сключеното споразумение, с което на обвиняемите Г. Георгиев и М. Колов са определени наказания от по шест месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок. Спрямо третия съучастник в престъплението – М. Славков, наказателното производство не е приключило.