Това реши Софийският градски съд, съобщи Нова телевизия, чийто екип беше нападнат и бит от Пиже и негови близки в ромската махала на Самоков.

Деянието на обвиняемите се отличава с висока обществена опасност”, мотивира се съдът.
 
Другите двама обвиняеми за побоя - Ангел Ангелов и Иво Василев, бяха освободени под парична гаранция от по 1000 лева, тъй като са имали значително по-малко участие в престъплението.

След като имунитетът на Василев като кандидат за общински съветник беше свален по искане на главния прокурор, той бе задържан. На него и другите трима бяха повдигнати обвинения за хулиганство, за което НК предвижда наказание "лишаване от свобода" до 5 години.

Прокуратурата поддържаше искането за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" и на четиримата обвиняеми. Според държавното обвинение всички доказателства по делото сочат, че е налице обосновано предположение за реална опасност те да извършат друго престъпление или да се укрият, възпрепятствайки реализирането на наказателна отговорност спрямо тях.

Защитата заяви, че държавното обвинение няма достатъчно основания, за да отправя искане за налагане на постоянен арест.

Мерките за неотклонение могат да бъдат обжалвани.

След инцидента ДПС сне доверието си от осъждания 7 пъти Василев и поиска той да напусне листата им. Вчера лидерът на партията Лютви Местан заяви, че е възможно ръководството на партията в Самоков да бъде изцяло сменено. Той бе подчерта, че е крайно време някой да бъде осъден за посегателство срещу журналисти.

Кънчев: Местан е бил на гости на Пиже. ДПС: Съд за клевета