Срещу Сеевим е повдигнато обвинение, че при условията на продължавано престъпление противозаконно е повредил чужда движима вещ, съобщиха от прокуратурата. За това престъпление той може да бъде осъден на до 5 години затвор.

На 24 февруари 2015 г. Сеевим паркирал колата си -  „Форд Мондео“, на ул. „Карловска“ в Пловдив, защото трябвало да посети лекарски кабинет. През това време друг водач оставил наблизо своя „Опел Астра“, като така затруднил излизането.

Когато Сеевим се върнал, се ядосал, че няма да може да потегли безпроблемно и започнал да рита гумите на другия автомобил и да го бута, за да може да активира алармата и да привлече вниманието на неговия собственик. Това обаче не се случило и той още повече се афектирал.

Успял да изкара с няколко маневри своята кола, но слязъл и нанесъл няколко ритника по предната и задната врата на другия автомобил. После се качил пак в своя, но не потеглил веднага. Отново слязъл и нанесъл удар в областта на задната врата на опела, като вследствие на това се счупило задното обзорно стъкло.

След това Сеевим си тръгнал, но действията му били документирани от охранителни камери, монтирани на близка сграда. Така той бил бързо разпознат и задържан.

По делото е била назначена и изготвена автооценъчна експертиза, от чието заключение е видно, че стойността на нанесените щети на автомобила е общо 430 лева.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.