Надявам се взаимно да променим имиджа на районния съд, каза при встъпването си Ангелов. Той коментира, че след получената голяма подкрепа се чувства много задължен. И призна, че в момента СРС има негативен имидж, главно заради бавното правосъдие. Освен това трябва да се работи за подобряване на условията за работа в съда.

Досегашният председател на СРС Стефан Милев заяви, че се връща като редови съдия в градския съд и няма амбиции да оглави спецсъда. А пожеланията да бъде оправен имиджът на районния съд Милев намира за основателни, защото това е проблем, който не може да се реши за няколко месеца.

Председателят на градския съд Калоян Топалов изрази задоволство, че е приключила сагата по избор за председател на районния съд и определи единодушното гласуване преди няколко дни като впечатляващо. А това единодушие е задължаващо по отношение на съдиите и очакванията на обществото, каза той и изрази надежда новото ръководство на СРС да получи по-голяма подкрепа от ВСС, отколкото тази, която има в момента настоящото ръководство.

Калоян Топалов прогнозира, че след промените в НПК ще има промени в съда и обясни, че това означава пренасочване на повече съдии към по-натоварените отделения.
Понеже работим в правилната посока, взеха важните за всички дела. Така той коментира поправките в НПК, според които корупционните дела ще се гледат вече от спецсъда.

Декларирането на принадлежност трябва да важи за всички. Не само за съдиите, а и за политици и други, каза Топалов.
Според него районният съд в София има негативен имидж, почти като този на СГС преди около две години. А това може да се промени само с много работа, посочи Топалов.