Цацаров поясни, че след като с решение на Народното събрание, проектът бе прекратен, плащанията периодично са продължили в немалък размер.

Това обвинител №1 казал, отговаряйки на депутата от Реформаторския блок Петър Славов. Цацаров беше на заседанието на правната комисия на НС, за да представи доклада за дейността на прокуратурата за 2015 г.

Славов напомни, че още през 2013 г. е имало сигнал от Иван Иванов за продължаващи плащания, въпреки решението на парламента.

Поводът за питането на депутата бе решението на Международния арбитражен съд в Женева от миналата седмица. В спора между българската НЕК и "Атомстройекспорт" съдът се произнесе в полза на руската компания и осъди България за 620 млн. евро.

Цацаров обясни, че прокуратурата няма никакво отношение към арбитража. А що се отнася до сигнала от 2013 г., той каза: "След решението на Министерския съвет, потвърдено от Народното събрание, плащанията по проекта АЕЦ "Белене" са продължили. Скоро ще има лица, които ще бъдат привлечени към отговорност."