"За моите колеги от другите партии да търсиш приятелска връзка с Москва днес е "политически некоректно". Ще им се скарат от американското посолство в София", заяви днес Волен Сидеров в словото си пред Държавната дума, съобщи Пресцентърът на на ПП "Атака".

Според него се води война от тези, които са създали "най-голямата в света печатница на пари без покритие, тези, които провокират и направляват банковите и икономическите кризи, тези, които искат да колонизират света, защото смятат, че е техен". Именно тази война е разделила два братски народа, каквито са българският и руският, смята Сидеров.

Лидерът на "Атак" изтъкна, че на полето на Украйна САЩ воюват срещу Руската федерация с ръцете на фашизирани елементи и обикновени наемни убийци, защото през последните 14 години Русия е станала силна и здрава държава, работеща за интереса на народа си, а не за интереса на чужди компании.

"В тази геополитическа битка обаче, моята родина България бе превърната в инструмент, в оръжие на антируската офанзива на Вашингтон. България търпи огромни загуби заради безумните санкции срещу Русия, наложени от Вашингтон и послушно изпълнявани от ЕС. Ние не сме били и никога няма да бъдем атлантици. В България има много хора, които мислят като мен, но те нямат трибуна и възможност за влияние", продължи Сидеров.

От името на "изстрадалия български народ" лидерът на "Атака" поднесе уверения, че геополитическите игри на атлантиците няма да обърнат мислите и чувствата.

"Като дълбоко вярващ човек съм убеден, че това е Божията промисъл и другояче не може да бъде! С нами Бог, братя, тази битка е духовна и в нея ние ще бъдем победители!", завърши словото си в Русия той.