Робърт Мюлер, спецпрокурор на САЩ вече обвини 19 души, в това число 13 руски граждани и 5 американски, във незаконни връзки с Москва.

И всички те са работили за или в предизборния щаб на Доналд Тръмп. Това пише Едуард Лус във „Файнейшъл таймс“. И това е само началото. Когато Мюлер се добере до намесата на Москва в изборите в САЩ, вероятно ще има още обвинени американци и руснаци.

Разследването на аферата Уотъргейт, довела до оставката на Ричард Никсън, продължи две години. Досега Мюлер е работил 9 месеца и се движи по сходна схема и сходен график.

Всичко интересно, което има да научаваме за руското вмешателство в изборите все още предстои. Вече се появи обвинително заключение за санкт-петербургската „ферма на тролове“, но нищо не се казва за разбиването на електронната поща на щаб-квартирата на Демократическата партия.

Ако троловете са били пряко командвани от стар приятел на президента Путин, то разбиването на пощата почти сигурно е извършено от ГРУ и ФСБ, двете главни руски спецслужби.

Те са пускали откраднатите материали в интернет през Уикилийкс, създаден от Асанж. ФБР вече открито заяви, че Русия се е опитала да саботира американската демокрация. Тръмп не е съгласен с това и контраатакува, като обвини ФБР в лоша работа след стрелбата в колежа във Флорида. Но от този спор печели само Москва. Въпросът е докога.