Русия готова да върне военната техника от Крим на Украйна

stat
13:03  |  12 януари 2018 | По света / Автор Красимир Тодоров /  
Президентът на Русия Владимир Путин готов да върне бойна техника на Украйна Президентът на Русия Владимир Путин готов да върне бойна техника на Украйна
Сн.: БТА

Готови сме да предадем на Украйна цялата останала в Крим военна техника, в това число кораби, самолети и бронирани машини.
Това обяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС. Той обаче уточни, че техниката е в "плачевно състояние".

Освен това, Москва е готова да покани украински военни за участие в утилизирането на опасни за транспортиране боеприпаси.

Командващият Военно-морските сили на Украйна Игор Воронченко заяви по този повод, че въпросът за връщането на украинска военна техника "изисква сериозно проучване" и че решението за това ще бъде взето на високо политическо ниво.

Според Киев, на полуострова през 2014 година, когато Русия го анексира, е имало 8 бойни кораба, като само за един е бил необходим ремонт на двигателя, докато останалите са били напълно боеспособни. Сред другата техника са четири артилерийски батареи и два батальона БТР-и.Последно в По света


Има ли шанс за Македония?

Македонският президент Георге Иванов очаква България да подкрепи незабавно започване на преговори за членство на Македония в Европейския съюз.