Намериха мъртъв бивш директор на Роскосмос

stat
14:59  |  18 март 2017 | По света / Редактор Димитър Михайлов /  
Бившият директор на Роскосмос Евдокимов не е бил ключова фигура по делото Бившият директор на Роскосмос Евдокимов не е бил ключова фигура по делото
Сн.: Роскосмос

Бившият изпълнителен директор по контрола на качеството и надеждността на Роскосмос Владимир Евдокимов е бил намерен мъртъв в килията на следствения изолатор.
Евдокимов бе арестуван по дело за злоупотреби с имущество на руската самолетостроителна корпорация МиГ за много милиони, предаде БТА.

Тялото на Евдокимов с три прорезни рани било намерено в килия на следствения изолатор-5 в Москва. Според данни на Главно следствено управление следователи разпитват 11 души, които са били в килията, а от мястото на произшествието е иззет нож.

Заведено е дело за убийство.

Евдокимов бе задържан под стража през декември миналата година. Той бе обвиняем по делото за злоупотреби с имущество на МиГ за 200 милиона рубли.

Неговият адвокат Владимир Никитин, цитиран от ТАСС, заяви, че Евдокимов не е бил ключова фигура по делото.

В края на декември миналата година Московският държавен съд отхвърли жалбата на Евдокимов и потвърди решението на Басманския съд за задържането му.
Последно в По света


Борисов припомнил на Мей как Блеър се извинил за Саддам

Премиерът Бойко Борисов е заявил в Брюксел, че са нужни повече доказателства за вината на Русия за отравянето на Сергей Скрипал и не мисли да отзовава дипломати