Това съобщи агенция Интерфакс, като се позова на Министерството на отбраната на Русия.

Шест крилати ракети изстреляха от източната част на Средиземно море фрегатите "Адмирал Есен" и "Адмирал Григорович" и подводницата "Краснодар". Тя е нанесла удара си без да изплава над повърхността.

"В резултат на внезапен масиран ракетен удар са унищожени пунктове за управление, както и големи складове за оръжие и боеприпаси на терористите от ИДИЛ в района на селището Акербат, провинция Хама", съобщава военното ведомство.

След "ювелирно" попадение на крилата ракета е избухнал арсенал на терористите, се уточнява в съобщението.

Остатъците от терористите и обектите на ИДИЛ са унищожени с въздушни удари на руски бомбардировачи, добавя МО на Русия.

Командванията на Турция и Израел са били своевременно информирани за изстрелването на крилати ракети срещу обекти в Хама.

Виж снимки >>

По-рано руски военни кораби са нанасяли и от Каспийско море удари по "Ислямска държава" в Сирия.

Джихадисти се прехвърлят към Хама

"Ислямска държава" прехвърля бойци в сирийската провинция Хама, където те разполагат в подбрани големи сгради командни пунктове и складове за оръжия и боеприпаси.

Това съобщи днес министерството на отбраната в Москва, цитирано от ТАСС и БТА. По-рано то информира за руско ракетно нападение по позиции на джихадисти.

Групи от ИДИЛ се придвижвали нощем по различни маршрути, използвайки за прикритие сложния терен.

Командването на руската войскова групировка в Сирия е организирало денонощно наблюдение и с помощта на всички видове разузнаване следи терористите.

През последната седмица формирования от ИДИЛ са продължили опитите да напуснат Ракка и да се изтеглят към Палмира по т. нар. южен коридор, посочва още министерството.