Преди да се разгорят пламъците, в сградата е имало 30 граждани на Киргизстан, работещи там легално, казаха от полицията, цитирана от ТАСС и БТА.

Дванайсет от тях са били спасени и според техни разкази вътре били останали още най-малко десет души.

Пожарникарски екипи успели да достигнат помещение, обкръжено от огъня, но намерили там телата на четиринадесет човека, задушени от отровните изпарения.

Четирима човека са били пратени в болница, но сред тях една жена е починала.

Печатницата и складът принадлежат на компанията "Печатний експрес", която освен полиграфически извършва и дизайнерски услуги.

Вижте снимки>>

Отначало бе съобщено, че работниците в склада са живеели в него, но после тази информация бе опровергана.

Загиналите в пожара, пламнал в склад на печатница в Москва, са главно момичета на възраст 20-25 години от Киргизстан, които са работели там.

По предварителна информация сред общо 15-те граждани на Киргизстан, станали жертва на огъня, има и 16-годишно момиче, което не би трябвало да има право да работи.

Всички загинали били пристигнали в руската столица на гурбет и работели законно. Според очевидец на случилото се младите жени работели шест дни в седмицата от 8 сутринта до 8 вечерта.

Пожарът бе погасен в 9,53 ч. местно време, каза източник от руското министерство на извънредните ситуации пред руска телевизия.  Припомня се, че липсата на стандарти за безопасността на хората са честа причина за подобни инциденти в Русия.

Неизправност на осветително тяло е причината за пожара в склада, съобщи началникът на главното управление на министерството на извънредните ситуации в Москва Иля Денисов.