Тръмп отрича да се намира под руско влияние

stat
18:25  |  11 януари 2017 | По света / Редактор Мануел Насименто /  
Доналд Тръмп Доналд Тръмп
Сн.: БТА

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Русия никога не се е опитвала да упражнява натиск върху него и разкритикува разузнавателните агенции.
Началниците на американското разузнаване са информирали миналата седмица Доналд Тръмп за съществуването на компрометиращи информации за него, които Русия е събирала в продължение на години.

Доналд Тръмп обвини разузнавателните агенции, че използват последния си шанс срещу него, пише The Guardian, цитиран от Агенция "Фокус".

„В нацистка Германия ли живеем?“ попита той от профила си в социалната мрежа „Туитър“. Той осъди „фалшивите новини“, че руските власти имат компромати срещу него.

„Русия никога не се е опитвала да използва натиск срещу мен. Нямам нищо общо с Русия – нито сделки, нито заеми, нито нищо“, добави той.

Тръмп посочи, че и Кремъл отрича съобщенията. „Русия току що заяви, че непроверените новини, платени от политическите ми опоненти са пълна и тотална измислица, пълна глупост“, добави той.

"Кремъл няма никакъв компромат против новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, нито против Хилъри Клинтън, която беше кандидат на Демократическата партия", заяви днес Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент Владимир Путин.

В понеделник президентът Росен Плевнелиев и още 16 европейски политици споделиха с Доналд Тръмп опасенията си от един „нов голям пазарлък“ на САЩ с Русия.

Последно в По света


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.