Руските удари в Сирия са унищожили команден пункт на "Ислямска държава", съобщи говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, предаде Франс прес, цитирана от БТА .

"С точкови удари с авиобомба БЕТАБ-500 от самолет Су-34 в района на населения пункт Рака е унищожен защитен команден пункт на една от бандитските групи, както и подземен бункер със склад с взривни вещества и боеприпаси", посочи генералът, цитиран от ТАСС.

Русия нанесе нова вълна въздушни удари в Сирия

Неназован сирийски военен представител съобщи пред сирийската държавна телевизия днес, че руски военни самолети са атакували "Ислямска държава" в Централна и Северна Сирия, предаде Асошиейтед прес.

Източникът посочи, че при "концентрирани и прецизни" въздушни удари е разрушен команден център в намиращия се в Централна Сирия град Латамна и са поразени позиции в районите на Джиср аш Шугур и Маарет ан Нуман на северозапад.

Руските въздушни удари, които започнаха в сряда, бяха насочени основно към обекти в Централна и Северозападна Сирия, стратегически райони, които са врата към твърдините на президента Башар Асад в столицата Дамаск и по крайбрежието.

Русия казва, че взема на прицел "Ислямска държава" и сирийския филиал на Ал Каида, но поне някои от ударите изглежда са поразили подкрепяни от Запада бунтовнически фракции, отбелязва Асошиейтед прес.

Няма данни за използвана противовъздушна отбрана срещу самолетите на Русия и всички цели се поразяват независимо от метеорологичните условия и часа от денонощието, съобщи днес по-рано руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

АНКЕТА: Как светът да се бори с "Ислямска държава"?