"Не знам нищо за това. Имам предвид, че нямам нищо общо с Русия. Нямам никаква работа там. Моят бизнес е разпространен по целия свят, но ние не работим в Русия, нямаме работни места там", каза той, отговаряйки на въпрос на журналиста в интервю за телевизионния канал Си Би Ес (CBS), цитирано от Агенция "Фокус".

По-рано бяха разпространени твърдения, съгласно които руският президент Владимир Путин може би помага на Тръмп да спечели президентската надпревара в САЩ.

На свой ред републиканецът призна, че обмисля съюз с Москва срещу "Ислямска държава".

"Клинтън я е страх да отговаря на въпроси"

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп отправи на пресконференция днес критика по адрес на своята съперничка от Демократическата партия Хилари Клинтън, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

На събитието за медиите, което се състоя в един от клубовете му за голф във Флорида, Тръмп каза, че за разлика от Клинтън, той не се страхува да застане пред хората и да отговаря на въпроси.

Руски хакери

Тръмп също така отхвърли твърденията на демократите, че Русия е хакнала имейлите на Националния комитет на Демократическата партия, за да помогне на предизборната му кампания.

Според него е "твърде малко вероятно" да са верни обвиненията, че Русия е отговорна за това.

Владимир Путин

На въпрос дали руският президент Владимир Путин е възможно да предпочита именно него за бъдещ държавен глава на САЩ, Тръмп отговори: "Никога не съм се срещал с Путин, не знам кой е Путин", но добави, че го уважава.

"Мисля, че и той ме уважава и се надявам да се сработим", подчерта Тръмп.

Кандидатът на републиканците отбеляза, че ако победи на изборите, отношенията между САЩ и Русия значително ще се подобрят.