Взривът станал в пиков час на улица Качинцев в Дзержинския район на Волгоград. Целият тролейбус е разбит, от него е останал само металният скелет. Тролеят е бил пълен с хора, предаде РИА Новости.
От едната страна на улицата се намира пазар, а от другата - гарнизонен универсален магазин.

От Следствения комитет на Русия съобщиха, че атаката е дело на терорист-камикадзе. Останки от тялото му са изпратени за експертиза, за да бъде установена самоличността му. Според следователите мощността на взривното устройство е било не по-малко от 4 кг тротилов еквивалент.

Вижте снимки от атентатите във Волгоград>>>

Източник на агенция "Интерфакс" твърди, че мъжът-камикадзе е роден във волжката република Марий Ел и се казва Павел Печьонкин. Той е работел като фелдшер в "Спешна помощ", като преди време се е сближил с ислямски радикални елементи и през пролетта на 2012г. е заминал за Кавказ. Бащата на Печьонкин е дал кръв за ДНК анализ, който да потвърди дали наистина става дума за сина му.

Жертвите

15 души са загинали, съобщи вицегубернаторът на Волгоградска област Василий Галушкин, цитиран от Газета.Ру.
Сред тях е кондукторът на тролея, а водачът е сред ранените.

Според източник от медицинските служби във Волгоград, 12 души са загинали на място, двама са починали на път за болницата, а един е починал в лечебно заведение, съобщи ИТАР-ТАСС.

27 души, сред които и 8-месечно бебе и бременна жена, са откарани в болница, като състоянието им е много тежко.

На място пристигнаха губернаторът на Волгоградската област Сергей Боженов и министърът на здравеопазването Вероника Скворцова.
По думите й лекарите подготвят част от ранените, чието състояние позволява, да бъдат транспортирани в Москва.

По заповед на руския президент Владимир Путин във Волгоград пристигна и директорът на Федералната служба за сигурност ген. Александър Бортников.

Това е третата самоубийствена атака във Волгоград само за два месеца.
В края на октомври 30-годишната Наида Асиялова се взриви в автобус, като отне живота на шестима души, а 41 бяха ранени.

Вчера при самоубийствен атентат на жп гарата във Волгоград загинаха 17 души и над 40 бяха ранени.
По данни на Следствения комитет мощността на взривното устройство е била най-малко с 10 кг тротилов еквивалент.

По информация на Lifenews.ru атаката е дело на терористка-камикадзе - 26-годишната гражданка на Туркменистан Оксана Асланова.
Тя е е била омъжена два пъти - за членове на незаконни формирования. Съпрузите на младата жена са били убити от руски спецчасти.

От Следствения комитет по-късно обаче съобщиха, че се разследва и версия за мъж-камикадзе.

Във Волгоградска област е обявен петдневен траур, като всички знамена ще бъдат спуснати наполовина. Отменени са всички увеселителни мероприятия, както и развлекателните програми по телевизиите.