Бащата на бруталния ученик-бияч пред съда: Добро дете е

stat
19:38  |  9 февруари 2018 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Побоят е извършен на 27 януари т.г. в района на търговския център Побоят е извършен на 27 януари т.г. в района на търговския център
Сн.: YouTube

Районният съд в Русе остави за постоянно в ареста 17-годишен ученик, обвинен за бруталния побой над 16-годишно момче.
Побоят, извършен на 27 януари т.г. в района на търговския център в града, стана обществено достояние, след като е бил заснет, а видеоклипът бе разпространен в интернет на 6 февруари.

След публикациите в медиите, Районната прокуратура се самосезира, а на 7 февруари русенската полиция установи участниците в него. Прокуратурата повдигна обвинение на 17-годишния ученик за хулиганство, за което законът предвижда наказание до 2 години затвор.

По време на съдебното заседание днес стана ясно, че през 2016 г. момчето е извършило друго престъпление, за което е насочено към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

По време на делото бащата и служебният защитник, назначен заради отсъствието на упълномощения, заявиха, че искат по-лека мярка за неотклонение. По думите на таткото момчето е добро дете и ходи редовно на училище. Според служебния защитник не може да се твърди, че младежът има изградени престъпни навици. Бащата обясни още, че преди година пострадалият ученик е нанесъл побой на сина му.

Пред съдията обвиненият младеж заяви, че съжалява за случилото се. Не се замислил, че може да стане нещо по-сериозно при хвърлянето на пострадалия на земята.

Според съдията обаче има опасност обвиненият да извърши друго престъпление. Действията във видеоклипа сочат изключителна дързост и цинизъм. Става дума за изключително груб, жесток и брутален, както и напълно безпричинно нанесен побой. Демонстрирана е необяснима склонност към агресия и жестокост и само по щастливо стечение на обстоятелствата не се е стигнало до по-тежки последици.

Решението подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Окръжния съд в Русе.Последно в Общество


Насилената Галина, която писа на Борисов: Измива си ръцете!

Не се надявам на Бойко Борисов, въпреки че му хвърлям ръкавица - измива си ръцете с натиска от подпиращите го на трона псевдопатриоти и синодалните "духовници".