Първокласничката е била закарана в неделя около 17 ч. в Спешното отделение в безжизнено състояние и с видими следи от побой. Тя е починала, без да дойде в съзнание, а лекарите са уведомили незабавно полицията, предаде БГНЕС.

Арестуван е биологичният баща на Пламена - 38-годишният Пламен Пенчев, който е закарал детето в безпомощно състояние в болницата заедно с втората си жена.

Той заявил, че момиченцето е паднало и се е ударило, но всъщност е имало следи от удари по главата и по цялото тяло, които са показали, че става дума за жесток побой.

Бащата живеел в блок "Мура" в квартал "Здравец". Той е разведен, живее с друга жена и с двете си дъщери от първия си брак - Пламена и 4-годишната й сестричка.

Съседи разказват, че непрекъснато е имало скандали, а при отворени прозорци се е чувал боят, който бащата хвърля на децата. На няколко пъти социалните служители са искали да вземат децата, но не се е стигало дотам.

Мъжът е безработен, прехранвал се е, като търси старо желязо. Децата са живеели доста бедно. Съседите често им давали дрехи и понякога храна. Втората съпруга се е грижела да ги води на училище и на градина.

Починалата Пламена е била първокласничка в ОУ "Васил Априлов".

От Окръжна прокуратура Русе съобщиха, че е заведено дело за убийство срещу биологичния баща на момиченцето, който е задържан в ареста. По-малката му дъщеричка е предадена временно на Агенцията за закрила на детето.