Това коментира пред Дарик вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова.

Тя припомни и думите на бивш военен министър, че инцидентът е станал заради слабия контрол на МВР.

„Дано не е умишлено действие", каза тя.

Преди дни стана ясно, че Районната прокуратура в Карлово е установила груби нарушения и сериозни пропуски в охраната на склада на ВМЗ в с. Иганово след взривовете на 21 март. 

От обвинението разпространиха подробен доклад за действията на разследващите по досъдебното производство след експлозиите. То е образувано срещу неизвестен извършител за това, че е държал боеприпаси, като не е взел необходимите мерки за сигурност, поради което е нанесена значителна щета.

Преди дни нови взривове и пожар избухнаха в цеха на ВМЗ за утилизация на боеприпаси при карловското с. Иганово. Нямаше жертви и ранени. Има версия за саботаж.

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че до седмица ще бъдат обявени причините за втория взрив в Иганово. Има прекалено много съвпадения, има прекалено много неща, които на пръв поглед изглеждат случайни, каза Цацаров в петък.

Използвам микрофоните ви, за да посъветвам хората, заемали или не едни или други позиции в Министерство на икономиката и особено в Министерството на отбраната, да спрат спекулата със саботаж, не саботаж, версии да дават или да изнасят факти, на които са присъствали по една или друга причина, каза обвинител номер едно. Ние, мисля, че ще се опитаме да стигнем до положението, каквото е то действително, посочи още Цацаров.

АНКЕТА: Защо живеем от взрив до взрив?