Той направи препратка към шесторния разстрел в Нови Искър, след който трупът на обвинения за него Росен Ангелов беше намерен и от полицията съобщиха, че се е самоубил. Веднага се появиха съмнения, че всъщност МВР е намерило изкупителна жертва и бившият затворник е бил самоубит.

„Не може за един човек, за когото се изважда психопортрет колко е коварен, брутален и подготвен, изведнъж да си сложи заглушител и да се застреля.
Когато гледаш на разследването като на инструмент за PR и манипулация, обикновено резултатът е този, който видяхме. За един човек, който е с малокалибрено оръжие, да бъде изкарана цялата инстиуционална мощ на държавата. Ако дойде терорист какво правим тогава?”, допълни Петков пред Нова телевизия.

Все пак той призна:

„Лично аз считам, че това е извършителят, но никъде не се излезе с ясно обяснение, че дали убийствата са извършени с едно оръжие”.

По думите на ексминистъра и член на партия АБВ бруталните престъпления от тези дни ще имат тежки отражения, макар че не би търсил политически контекст при убийството на Петър Христов.

"В началото на европредседателството в страната ни натегна един спомен за 2001-2005 г., когато годишно имахме 25-30 убийства. Случиха се две брутални престъпления. Привърженик съм на това службите да бъдат оставени да си свършат работата както трябва. Вчерашното убийство е удар срещу управлението. Личното ми разбиране обаче е, че целта не е то”, уточни Петков.

И изрази надежда убийството да бъде разкрито.

„Ако София беше опасана с камери, нещата щяха да изглеждат по друг начин”, каза още той.

По думите му медиите трябва да бъдат партньор на МВР, а не инструмент за притискането му.

Междувременно и известният адвокат Марин Марковски изрази съмнение - според него профилът на убиеца от Нови Искър не съвпада с този на Росен Ангелов.


Въргала: Христов сам си беше групировка, спасяваше животи