Това обяви пред bTV Румен Гечев от БСП, който е присъствал на тази среща. По това време управител на БНБ беше Иван Искров.

Според него в това предложение е имало и политическо инженерство, защото на въпроса докога ще продължи банковата ваканция Владислав Горанов от ГЕРБ предложил да е до провеждането на предсрочни избори.

По думите на Гечев благодарение на председателя на Народното събрание по това време – Михаил Миков от БСП, решението за банкова ваканция не е било прието, защото Миков отказал да свика извънредно заседание на парламента.

По-късно на срещата при президента Росен Плевнелиев на 14 юли е предложено данъкоплатците да покрият разходите по изплащането на всички влогове в КТБ.

Представителите на БСП са се противопоставили и на това предложение. В крайна смета бяха покрити депозитите до 100 хил. евро, припомни социалистът.

Румен Гечев смята, че истината за това кой какво е предложил, когато започна кризата около КТБ, ще стане ясна, ако се оповести не една, а три стенограми – от срещата през юни в БНБ, от първата среща при Плевнелиев през юни и от втората на 14 юли.