Бившият вътрешен министър има рожден ден на 8 април и той изпраща покана-бюлетина за него.

Днес на брифинг в парламента по повод Световния ден за информираност за аутизма той заяви.

"Призовал съм всички поканени на моя рожден ден да няма подаръци и цветя, а всеки да даде, колкото е смятал да задели за един подарък за мен и тези средства ще отидат за сградата, която беше дадена от Столична община в Горубляне, за да може да се направи един център за тези дечица. 

Цветанов добави, че трябва да се алармирарат всички институции и изрази надежда, че събраните средства ще отидат за възстановяването на сградата, която ще се превърне в „прекрасен дневен център за тези дечица“, цитира го "Фокус".

Той благодари и на всички известни личности, които се присъединявали към тези каузи.
 
Тази сутрин доброволци - студенти и терапевти, работещи с деца с аутизъм, както и родители закичиха със сини лентички народните представители и гостите на парламента. Всички може би са информирани, че само след една седмица ще стана на 50 години. 

В България липсва точна статистика на децата, страдащи от някакво разстройство от аутистичния спектър, но според световната статистика към 2015 г. едно от 68 деца страда от подобно разстройство. Според научните изследвания през 2050 г. половината от населението в световен мащаб ще страда от някакво разстройство от аутистичния спектър, посочи председателят на здравната комисия Даниела Дариткова.

По инициатива на сдружение "Аутизъм днес", фондация "Стъпка за невидимите деца на България" и сдружение "Тацитус" от 2010 г. у нас всяка година на 2 април знакова сграда се осветява в синьо като израз на доброто и надеждата да има повече хора, които да подадат ръка на аутисти. Тази година в синьо ще бъде осветена сградата на президентството.