По време на срещата президентът Плевнелиев отбеляза, че служебното правителство ще бъде съставено от специалисти с проевропейска насоченост, съобщи пресслужбата на президента.

Държавният глава посочи, че един от основните приоритети на правителството ще бъде да се укрепи на доверието към България на европейските ни партньори.

Служебният кабинет ще работи за размразяването на временно спрените от Европейската комисия средства по оперативните програми „Регионално развитие“ и „Околна среда“, отбеляза държавният глава.

Президентът заяви, че в мандата си кабинетът ще работи в посока подобряване на усвояването на европейските фондове.

Друга важна задача пред служебния кабинет е финализирането на Споразумението за партньорство с Европейската комисия за периода 2014-2020 година, посочи още държавният глава.

В следващите месеци имаме нужда от правителство, което да не бъде просто преходно, а което да излъчи сигнали за стабилност, заявиха от Реформаторския блок.

На срещата присъстваха Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Корман Исмаилов, Николай Ненчев.

Според Меглена Кунева приоритетите на служебния кабинет са разумни и постижими, предаде БТА.

Тя посочи пред журналисти, че силно впечатление й е направило изключителната ангажираност на държавния глава с партньорството с ЕС, по въпроса за разписването как ще се харчат европейските средства и какви ще бъдат приоритетите на страната в следващите седем години.

В отговор на въпрос за позицията на Реформаторския блок по въпроса за актуализация на бюджета, Кунева посочи, че утре ще се състои заседание на изпълнителния съвет, на което ще стане ясна позицията на блока.

Кунева допълни ,че всяка мярка, която може да излъчи стабилност на българската държава, ще бъде подкрепена от реформаторите.

На въпрос дали Реформаторският блок ще има представител в служебното правителство, Меглена Кунева отговори, че никой от Реформаторския блок не е поставял въпроса за конкретни имена и не е имало такава тема в разговора.