Полицейското присъствие в цялата страна бе засилено. Митингите преминаха мирно. Организаторите предупредиха, ако се видят хора с маски, протестиращите да сигнализират полицията, за да се предотвратят провокации.

Вижте снимки от националния протест

В столицата протестите започнаха от Орлов мост и Министерството на икономиката енергетиката и туризма (МИЕТ). Шествието се местеше постоянно от Орлов мост, до парламента и президентството.
В самото начало в 11 ч. под скандирания "Мафия" "Оставка", "Иди си и ти" държавният глава Росен Плевнелиев отиде пред МИЕТ и благодари на недоволните за активната гражданска позиция.

"Всички организации и синдикати трябва да работим заедно. Нека да докажем, че вярваме в демократичните ценности и бъдещето на
България. Ще работим заедно - президентството е отворено. Благодаря ви, че ми връчихте вашите искания и ви пожелавам
успех", каза Плевнелиев, който се бе качил на буса на организаторите на протеста. (вижте отворено писмо с исканията)
 
Той добави, че чака протестиращите на среща и си тръгна. Плевнелиев бе лично охраняван от началника на НСО бригаден генерал Тодор Коджейков и от зам.-шефа й полковник Калин Иванов. По-късно държавният глава изпрати исканията до институциите.
Президентът пое огромната отговорност за смяна на политическото управление в България като каза, че ще преговаря с различни партии, но най-важното е, че ние сме народът, коментираха организатори.

На Орлов мост малко преди 11 ч. се събраха хиляди с плакати: "Държавата гние, проблемът сме ние", "Без мутри във властта", "Падна Боко кратуната, затвор за Цецо маймуната", "Агентите на Боко тиквата вън от протестите".

По-късно двата лъча - от Орлов мост и МИЕТ, се събраха пред президенството с лозунги "Обединението прави силата!", "За чиста и свята Република!", "Не на червения сценарий!". В шествието се включиха и гайдари. Колоната стигаше от Военния клуб до президенството. За участие пристигнаха и граждани от ул. „Оборище”, Ректората на Софийския университет и от НДК.

В 11 ч. започна и протест пред БНБ срещу безхаберието и банковия произвол, който се сля с основното шествие. Деца раздаваха листовки „Не на монополите", „Не на високите лихви", „Мафия с костюми".
Активистът Янко Петков от Сливен държа реч: "Президентът пое голяма отговорност да смени политическия модел, на него му се наложи да слезе да си вземе исканията. Няма да преговаряме с президента и с политическите партии, защото с терористи не преговаряме". Петков завърши речта си с възгласа: "Това е народ, не тълпа", посрещнат с "ура", предаде "Дневник".

Участниците в шествието призоваха всеки българин, който ги подкрепя, днес да закачи националния флаг на балкона си.

След около час всички се отправиха към площад "Народно събрание". Пред парламента отрано имаше защитни решетки, зад които стояха жандармеристи. Пред НС студенти от УНСС протестираха за промяна на финансирането на образованието, да се подобри връзката между образованието и бизнеса и да има повече зелени площи в Студентския град.

От "Народно събрание" шествието се върна на Орлов мост. От едната страна на моста, между двата орела, младежи издигнаха транспарант "Бъдеще за младите", а от другата страна плакатът бе "Признайте, за да се прости и продължи".
Запяха се възрожденски песни и се скандираше "Българи юнаци". Чуха се призиви да посрещнат новия патриарх и първата молитва да бъде за тях.
На фона на протеста, деца играха футбол на Цариградско шосе.

След това недоволните се събраха пред Съдебната палата със скандирания "Мафия" заради съдебната система. От импровизираната трибуна мъж попита докога феодали като Искра Фидосова ще управляват държавата. Фидосова, която има килийно образование прави спецсъд, а би трябвало тя да е първата му клиентка, негодува протестиращият. Друг мъж се качи на трибуната и обобщи: "Мирослав Найденов доведе щастливи прасета и щастливи кокошки, но в България няма щастливи хора".
Хиляди запяха химна на България.
Оттам тръгнаха отново към президенството, а после се върнаха пред Народното събрание. Започнаха да се събират пари, за да се покрият разходите по организиране на протеста, съобщи bTV.
Официално към 15,30 ч. бе обявен неговият край. Организаторите благодариха на полицията и заявиха, че днес тя е с тях.

Минути по-късно жандармеристите пред НС поставиха щитовете си на земята, макар да имаше още протестиращи, които не си тръгнаха.
Зад предпазните прегради до полицаите лежаха хвърлени лалета и кокичета.

Въпреки обявения край, на Орлов мост десетки души блокираха движението на два пъти, някои от тях бяха с маски. Гърмяха пиратки. Протестиращи седнаха на платното и заявиха, че няма да помръднат, докато не говорят с президента, но после станаха. Младежи поставиха камъни и бордюр на асфалта.  Жандармеристи бяха в готовност да се намесят при ексцесии. Към 19 ч. движението на Орлов мост бе пуснато.
Младежи, които бяха там, тръгнаха към НДК и стигнаха до паметника на Патриарх Евтимий. Някои от тях бяха с бутилки от бира в ръка, други видимо бяха употребили алкохол. Те спираха коли и призоваваха хората да се присъединят към тях.

Разрешението за протеста в София днес бе до 22 ч. Утре вечерта отново ще има шествие.

Днес трима млади мъже бяха отведени в столичното Четвърто РУП за притежание на два ножа и бокс. Двама са криминално проявени.

Междувременно роми от кв."Факултета" блокираха по обед за час входа на магистрала "Люлин" на Околовръстното шосе. Те обясниха, че няма да отидат в центъра на столицата, за да няма конфликти.

На десетки места в страната също имаше протести.
Във Варна над 40 000 се събраха пред сградата на "Енерго Про", а после и пред общината.
Шествието поведоха около 100 рокери, предаде БГНЕС. Недоволните искаха оставка на кмета Кирил Йорданов и вдигнаха плакати "Киро, не сме роби", "Банки-поробители-отровихте дните ни". Изгорено бе чучело на политик. Хиляди пяха химна "Мила Родино", паднали на колене.
Чуха се призиви за блокада на магистрала "Хемус"
, но това не се случи.

В Пловдив изгориха демонстративно копие на Конституцията на България под предлог, че тя не защитава правата на гражданите, а само на богатите, предаде "Фокус". Над 15 000 бяха протестиращите в града под тепетата. Пяха се революционни песни като "Боят настана" и се рецитираха стихове на Вазов. На площада пред Централната поща хората паднаха на колене и изпяха химна на България.
Шествието поведе шефът на КАТ Радослав Начев, който шофира специална полицейска кола. Започна подписка за референдум „Не на монополите”.

С развети трибаграници и музика над 4000 хиляди бургазлии предупредиха президента Росен Плевнелиев, че ако не изпълни исканията им, недоволството ще се обърне срещу него.

Над 3000 души излязоха на пътя София-Кюстендил и блокираха за малко движението между Даскалово и Драгичево край Перник. Хората скандираха "Долу монополите!" "Българи юнаци!".

Площадът в Сливен се огласи с възрожденски песни, оркестър „Карандила", извиха се хора, съобщи Дарик. По-късно хората замеряха с яйца сградата на електроразпределителното дружество ЕВН.
Над 1000 казанлъчани призоваха "Време е за младите". Близо 1000 се включиха в митинга във Велико Търново.
Пълно разследване дейността на кабинета на Бойко Борисов за всички сключени правитазационни сделки, концесии, облигационни заеми, усвоените средства от еврофондовете и заменки поискаха в Благоевград.
Две 5-годишни деца в Пазарджик призоваха за
минута мълчание за децата на България. Шествието във Видин беше водено от 3-годишната Даная, носеща лозунг "За мен парички няма".
По над 2000 души излязоха в Русе и Стара Загора.
Днешният протест в Разград беше поведен от ученици.

Това бяха най-масовите и най-мирните протести в България през последните 16 години, категорични бяха много от участниците.

Българи в чужбина също демонстрираха пред посолствата на страната.