Причината за масовите арести е хулигански действия срещу полицаи, предаде  БТА.

В нощта на 13 срещу 14 септември полицаи се отзовали на сигнали за сбиване и висока музика в частни домове на улиците "Опълченска" и "Хилендар".

Участниците в сбиването нападнали и дошлите на място униформени служители.  Псували ги и ги замеряли с камъни.

Леко са пострадали двама полицаи. Уцелени са с камъни в главата и гърба.
Нанесени са щети по три полицейски автомобила.

Петима от ромите са задържани вчера.

"Свършили са си колегите служебните задължения, а са посрещнати от арогантните жители на квартал "Победа" с обстрел от камъни", коментира директорът на областната дирекция на МВР в Бургас Георги Костов пред БНР.

По отношение на пострадалите полицаи той изтъкна:

"Пострадали е силно казано, но имаме един наранен служител от патрулната кола, който е получил медицинска помощ, след което е продължил да изпълнява служебните си задължения, затова акцентираме върху унищожаване и повреждане на полицейско имущество. Самите действия са особено арогантни и следва да бъдат  обществено укорими", подчерта комисар Георги Костов.

Поради инцидента тази сутрин в "Победа" влизат специализираните полицейски сили и служители от бургаската и варненската жандармерийски части. Територията на квартала е щателно проверена и са арестувани още 15 души, участвали в нападението над полицаите.

Срещу задържаните е образувано бързо полицейско производство за престъпление, извършено по чл. 325 ал. 3 от Наказателния кодекс.