Побоят е станал късно снощи в района на моста на река Стряма край град Баня. Служителите на горското стопанство са правили проверка за незаконна сеч, когато са нападнати от около 40 роми от близката махала, въоръжени с колове и камъни.

Трима служители на Горското стопанство в Хисаря са пострадали. Единият държавен служител, който е на около 30-годишна възраст, е със счупена на две места ръка. Друг е със счупена скула и хематоми по главата, а третият е настанен за лечение в пловдивска болница. Полицията издирва нападателите.

Заради случая Светлозар Янков ще внесе питане до кмета на община Карлово за изясняване статута на ромското гето в град Баня и с настояване за незабавното му премахване, съобщиха от ВМРО.

ова е тихата война, в която цигани избиват българи, докато вторите говорят за толерантност, всички останали си забиват главата в пясъка. Битов инцидент ще го нарекат, някой все пак ще отнесе някаква минимална присъда... и какво? Жертвите на тази война няма да се вдигнат от гробовете, те ще се увеличават, а ние ще сме в дълбока летаргия. Синдромът на сварената жаба е всъщност синдром на избиваните българи.

Сега БХК дори могат да скочат срещу горските стражари, защото са си позволили да възпрепятстват представители на безнаказания етнос. Могат да осъдят държавата, ако все пак си свърши адекватно работата в изцяло незаконното гето на гр. Баня. Ако не се съвземем от будната кома, ако държавата ни не смени курса, просто ще чакаме следващите жертви, ще палим свещи и ще дописваме списъка
", коментира лидерът на ВМРО в Карлово.