Тези изнесени в медиите факти на практика сложиха кръст на очакванията му да се представи достойно като опонент на Владимир Путин за мястото в Кремъл.

Разбира се, не може да става и дума Грудинин да затрудни сегашния президент в преизбирането му, но отнемането на десетина процента от гласовете би бил сериозен удар. Това обаче няма как да се случи. последните разследвания на руски журналисти, цитирани от "Лайф".

Оказва се, че кандидатът за президент на комунистите в Русия има 200 еврооблигации, издадени от металургичния завод "Евраз", който принадлежи на Роман Абрамович. Годишната доходност на тези ценни книжа е 6.5% годишно, а датата на погасяването им е 22 април 2020 година. листвани са на фондовата борса в Ирландия.

Големият спор, който води Грудинин сега с медиите е за цената на тези еврооблигации. Кандидатът за президент твърди, че пакетът струва 200 000 долара, а проучванията на медиите показват, че това е цената на една от 200-те еврооблигации.

Ако медиите са прави, Грудинин е един много богат човек. Той, разбира се, отрича и твърди, че е похарчил за ценните книжа само 25 милиона рубли или около 360 000 евро. Само той си знае кой му е дал въпросните еврооблигации, колко струват те и колко пари ще прибере през 2020 година.

Намесването на името на Роман Абрамович в цялата история обаче показва ,че вероятно става дума за отдавна замислен сценарий с цел разчистване на потенциални противници на Владимир Путин по пътя към Кремъл.