Оттам добавиха, че е образува досъдебно производство по Указа за борба с дребното хулиганство. Хората, провокирали конфликта вчера са установени.

На четирима души са съставени актове. Това са Иво Д., Иван И., Атанас М. и Евгений Щ.

Вчера през Бургас преминаха рокери, известни като "Вълците на Путин". Две групи очакваха мотористите на бензиностанция в края на града. Едната, за да ги приветства, а другата - да ги саботира.

Между хората са възникнали пререкания, прераснали в сбиване и късане на дрехи, съобщават още от прокуратурата. Инцидентът е станал вчера сутринта.

Вижте снимки >>>

Становището на Районна прокуратура е, че има престъпление по чл.325 ал.т от НК. За него предвиденото наказание е до две години затвор или пробация, а както и обществено порицание.

Във връзка със засиления медиен интерес Министерство на външните работи съобщи, че дипломатическите представителства на Република България в Руската федерация не са издавали визи за руски граждани, принадлежащи към мотоклуб "Нощни вълци".

Представителите на клуба са навлезли на територията на Република България с шенгенски визи. Те не фигурират в забранителните списъци на ЕС, се отбелязва в съобщението.

След като пристигна в Бургас, мотопоходът на "Нощни вълци“ премина през Шипка. Група от близо 150-ина души посрещна рокерите. Мнозина пожелаха да се снимат и вземат автографи от участниците в събитието, предаде БГНЕС.След това руснаците посетиха Храм –паметник "Рождество Христово“, където бе отслужена литургия за загиналите в Освободителната война руски воини и български опълченци.

Следващата им спирка беше Паметникът на свободата на връх Шипка и Троянският манастир.

Днес рокерите продължат към София и Рилския манастир. Очаква се групата да пристигне в 12:30 часа пред столичния храм-паметник "Св. Александър Невски“.

Там ще ги посрещнат техни противници, организирали се в социалната мрежа Фейсбук. Събитието е разгласено като "Вън "Нощните вълци“ от България!“.

Общинските съветници от Реформаторския блок се обявиха против руските мотористи. Те отправиха искане към столичния кмет Йорданка Фандъкова да не пуска "Нощните вълци“ на територията на София и да забрани предвидените им мероприятия.
Столичната община обаче разреши шествието на руската рокерска група. Поискани са били и становищата на МВР, ДАНС и прокуратурата. Мотопоходът ще се проведе при засилени мерки за сигурност.

Народните представители от ДСБ Радан Кънев, Атанас Атанасов и Борис Станимиров внесоха питане до премиера Бойко Борисов, относно обявената програма за посещение и мото поход на руската рокерска група "Нощни вълци”. Има ли различно отношение от страна на МВР към участващите в този инцидент в случая, питат от ДСБ.

Посещението на рокерите "Нощни вълци" е част от Мотомарша "Славянски свят 2016", който потегли на 23 юни в няколко лъча от 5 места, минаващи през 12 държави, и ще приключи в словашкия град Нитра. Една от тези колони преминава през България.

НА ФОКУС: Игра на войници, или кой дърпа дявола за опашката