Ако бъдат признати за виновни по всички повдигнати им обвинения в изтезание, малтретиране и незаконно лишаване от свобода на деца и възрастни хора, всеки от двамата ще получи между 94 години и доживотен затвор, съобщи прокурорът от калифорнийския окръг Ривърсайд Майк Хестрин, цитиран от Франс прес и БТА. 

Двамата обвиняеми обаче се явиха вчера следобед пред съд в град Ривърсайд и пледираха невинни. Следващото им явяване пред съда ще бъде на 23 февруари.

57-годишният Дейвид Търпин и 49-годишната му съпруга Луиз бяха арестувани в неделя в град Перис, на 110 км югоизточно от Лос Анджелис, след като една от дъщерите им успя да избяга от къщата и повика полиция. 

Родителите са изтезавали години наред децата си, на възраст между 2 и 29 години. Държали са ги до такава степен недохранени, че им е спрял растежът и са получили увреждания на нервната система.
Понякога са ги оковавали с вериги за леглата им месеци наред, без да ги пускат до тоалетната и без да им дават да се къпят повече от веднъж в годината, каза прокурорът. 

Оказва се, че Дейвид Алън Търпин е имал разрешение от щата Калифорния да ръководи частно училище в дома на семейството. В училището имало по шестима ученици годишно, в класовете от 6-ти до 12-и. Търпин е посочен като негов директор, посочва The New York Times.

Съсед на семейството разказва, че семейство Търпин са известни с това, че никога не се показват на улицата. Мъжът един-единствен път е виждал Дейвид Търпин, но никога децата му.

Семейство Търпин още през 2011 г. е подало документи в съда, според които имали между 100 и 500 000 долара дългове. По това време Дейвид Търпин е работил като инженер в компания в сферата на отбраната и е изкарвал 140 хиляди долара годишно.