Има вероятност АГ-отделението да бъде закрито, след като началникът му д-р Нина Байчева и колегата й д-р Михаил Миков вчера са подали предизвестие за напускане, съобщи БНТ.

Вчера Министерство на здравеопазването е разпоредило Агенция "Медицински одит" да провери болницата в Тетевен.

Според жалба, подадена от майката Наташа Габровска, по време на раждането върху нея е било упражнено физическо насилие от страна на завеждащата АГ отделението д-р Нина Байчева, което е станало причина за смъртта на здравото й бебе.

По първоначални данни смъртта на бебето е причинена по лекарска непредпазливост. Според експертизата от отделението бебето е починало от травма по време на раждане. Предстои да се докаже има ли лекарска грешка.

Резултатите от проверката ще са ясни във вторник. В АГ – отделението в тетевенската болница работят общо трима гинеколози и ако до края на юни не се назначат двама нови специалисти, здравното заведение ще претърпи и финансови загуби, след спиране на клинични пътеки.

Нито един адвокат в Тетевен и Ловеч не иска да се заеме със случая на родителите. Те не искали да се съдят с д-р Байчева. Затова пострадалата млада жена търси адвокат, който ще пожелае да защити правата й.