От общината предлагат на нейно място да бъде изградена алея с кътове за отдих. Базата на рибарите трябваше да бъде разрушена с багер, но акцията не се състоя.

Община Царево иска да събори рибарския клуб „Даляна”, който е построен незаконно на нейна територия. В защита на клуба излязоха местни хора и туристи и се заканиха да блокират пътя на багера.


Човекът, който стопанисва „Даляна” от години, е известен като Васко Паяка. А стопанинът на „Даляна” твърди, че преди дни научил, че мястото е общинско.
Васил Георгиев - Васко Паяка, добавя, че преди всичко е било пущинак.

Писателят Боян Биолчев коментира: "Човекът си вади някой лев за преживяване. За мен е изненада, че въпреки забраната в държавата да се извършват строителни работи, тук кипи могъщ труд, в подходящо време за вдигане на прах".

"Ще се почисти, ще стане като отсреща, като при комшиите. Идват туристи и казват: "Как можете да търпите, в началото на ЕС такова нещо!" и се реши да се почисти терена", коментира кметският наместник на Резово Георги Чавдаров по Би Ти Ви.

От общината са категорични, че теренът със статут на земеделска земя ще бъде облагороден и на него няма да се строи.

Според режисьора Евгений Михайлов някой е хвърлил око на това място. "Този, който къса билетчета в продължение на години и печели стотици хиляди левове от това, че през частния му имот се минава, за да се стигне до плажа на Силистар, който е изключително държавна собственост".

"Някой се обади на багериста и машината потегли обратно за Царево. Явно и от общината са разбрали, че не може без заповед, връчена по законния ред, да "почистят" 20-годишния рибарски далян, написа режисьорът Евгений Михайлов, който пръв повдигна казуса.