Повод за това е последният случай, при който част от метростанция „Младост 3” се оказаа частна собственост след съмнително присвояване на земеделска земя.

Фандъкова заяви, че ще сезира прокуратурата заради допуснатата реституция на метроспирката и площта около нея.

"Ще поискам цялостно спиране на този процес на възстановяване на земеделски земи в кварталите на София. Срокът по закон е изтекъл още през 97-ма година, след това е удължаван. Вече 20 години аз смятам, че който е имал наистина право, отдавна е възстановил земите си, а сега това създава само възможности за далавери", коментира столичният кмет,  цитирана от Дарик и БНТ.

Кметът сподели още, че е изискала документация от районния кмет на Младост относно метростанация "Младост 3".

"От това, което виждаме, разбира се, ще сезираме още днес прокуратурата, защото изглежда че това е престъпление. Освен това днес ще изпратя писмо до министъра на земеделието и ще искам връщане на решението и отмяна на това възстановяване и тази реституция", заяви Фандъкова.

Вчера стана ясно, че терен от 2 дка в рамките на вече изградената и работеща метростанция „Младост 3” в столицата е отишъл в частни ръце. Това става след като държавата на документи признава терена за земеделска нива и така допуска реституцията му. Това е станало посредством клетвена декларация със съмнителна достоверност, показа разследване на bTV.