От утре сутрин столичани ще могат да се движат свободно по основните платна на булеварда, уточни тя , цитирана от "Фокус".

Вече се работи по локалните платна на булеварда, като там ремонтите ще продължат в следващите 2 месеца. С оглед на това се въвежда временна организация за движение за южната половина от южния локал на булеварда  - вижтe тук >>>.

Дължината на ремонтирания участък на "Цариградско шосе" е 5.8 км - от Околовръстното шосе до надлеза над бул. "Ал. Малинов" и от Четвърти километър до "Алея Яворов", и струва малко под 20 млн. лева, включително и мостовите съоръжения.

От утре сутрин се пуска и движението на автомобили и трамваи в участъка от НДК до бул. „България“, съобщи още Фандъкова, по време на инспекция на строителните работи на бул. „Витоша“.

Тя уточни, че само за 2 дни от 12 септември движението ще бъде спряно в участъка от НДК до бул. „Скобелев“ за полагане на износващия слой асфалт, защото в улиците около НДК текат цялостни ремонти.

До 15 септември трябва да приключат ремонтите и на тротоарите, подлезът, които се ремонтира отново, той се ремонтира няколко пъти заради вандалски прояви и за това поставяме и монтираме и видео наблюдение“, уточни тя.

Това е първият етап от цялостната реконструкция на бул. „Витоша“ в участъка от НДК до Южния парк.

"Този първи етап включва и подмяната на трамвайните релси и демонтажът им в участъка, където не се движи трамвай, както и подмяна от бул. „Скобелев“ до бул. „България“. Това вече е направено, така че утре сутринта се пуска трамвайното движение в този участък. Пуска се и автомобилното движение частично“, коментира кметът на СО.

Фандъкова посочи, че ще остане затруднено автомобилното движение само в едната лента. Кметът уточни, че ще продължи работата по тротоарите и подлеза, както и довършителни дейности в този участък.

„В същото време в улиците около НДК се прави цялостен ремонт на тротоарите по проекта за ремонт на НДК и този проект ще се съобрази с приключването на тротоарите на 12 септември“, посочи тя.

По думите й, в един участък от НДК до бул. „Скобелев“ няма да бъда поставен износващият слой асфалт, за да може да се изчака приключването на тротоарите и в рамките на 2 дни да може да се асфалтира.

Във връзка с ремонта на бул. „Витоша“ в частта до Южния парк, тя коментира, че до края на деня ще се реши дали ремонтните дейности там да продължат или да спрат и да останат за другата пролет.

"Искам да видя сроковете, разчетите, организацията на движението, защото всички си даваме сметка, че от следващия понеделник движението в София става есенно, а от 15 септември става много интензивно“, обясни тя и посочи, че затова трябва да се прецени до каква степен районът от бул. „Витоша“ до Южния парк ще може да понесе продължаващ ремонт

До 15 септември ще приключи и ремонтът на бул. „Сливница“ и на моста на "Захарна фабрика".

"Така, че всички големи обекти, както бяхме поели ангажимент, да са приключили до 15 септември и движението да бъде възстановено ще са изпълнени", каза кметът.

От тази сутрин е възстановено и движението по бул. “Черни връх“ в София.