Преди два дни беше  пуснато движението по моста на 4-ти километър до Окръжна болница на бул. „Цариградско шосе".

Строителите обаче ще продължат да работят в участъка от Окръжна болница до разклона за летището. Задръстванията ще бавят шофьорите до 15 септември.
След това ще продължи работата по локалните платна, които са разположени от страната на бизнес зоната.

Вече е започнал и ремонтът на подлеза при Окръжна болница, където е предвиден и асансьор за инвалиди. Освен това булевардът ще бъде осветен от нови енергоспестяващи лампи, пише вестник "Преса".

Засега в график върви и обновяването на булевард „Кръстьо Пастухов" в „Дружба", който е над трасето на метрото до летището.
Строителите от „Метрополитен" обещават, че ще спазят срока за пускането му, който е 1 септември.

За първия учебен ден трябва да приключи и цялостният ремонт на друг основен булевард в западните квартали на столицата - „Никола Мушанов". В момента там се работи усилено по последната отсечка на проекта - продължението на „Мушанов" - бул. „Овча купел", в отсечката между улиците „Житница" и „Любляна".

До 15 септември ще се обновяват и бул. „Тодор Каблешков" - между „България" и „Братя Бъкстон".
По план върви и ремонтът на 10-километровия участък от „Ботевградско шосе" в отсечката от ул. „Летоструй" до „Околовръстното шосе". Там ще бъдат обновени до 30 октомври 5 моста и 5 подлеза, както и връзката с бул. „Владимир Вазов".

Задръстванията по бул. „Александър Малинов" обаче ще продължат до 30 септември и ще затрудняват живеещите в квартал „Младост" и на тези шофьори, които пътуват всеки ден до работните си места в Бизнес парка. Под булеварда се изгражда продължението на първия лъч на метрото в „Младост 4".

Последна - на 15 ноември, ще падне блокадата на Лъвов мост. Плановете бяха ремонтът да приключи до края на октомври, но излязлата в хода на строителството археология ще забави малко изпълнението на проекта.