Средствата по проекта за основен ремонт на бул. "Сливница" и моста на „Захарна фабрика” са европейски и възлизат на стойност 5,9 млн. лева. 

"До първите дни на септември месец трябва да е приключил целият проект. Той обхваща рехабилитацията на бул. "Сливница" от бул. "Константин Величков" до бул. "Петър Дертлиев". Ще бъде направен и основен ремонт на моста над жп линията при „Захарна фабрика”, обясни заместник-кметът на София Любомир Христов, цитиран от "Фокус". 

"Проектът е част от 3-годишната програма за основен ремонт и рехабилитация на основни улици и булеварди, която беше одобрена от Столичен общински съвет. Програмата вече се изпълнява втора година"
, заяви още Христов

"Предстои през следващата седмица да отворим цените и да изберем изпълнител за бул. "Владимир Вазов", който ще започнем това лято.

През изминалата година бяха изпълнени ремонти и на бул. "Овча купел", бул. "Никола Мушанов". Продължаваме с други проекти. В момента тече рехабилитацията на Руски паметник, в ж.к. "Студентски град" на ул. "Иван Странски", отбеляза още зам.-кметът Любомир Христов.

По думите му през тази и следващата година изпълнението на рехабилитацията ще приключи. Той добави, че и бул. "Дондуков" е част от програмата. "В момента по обясними причини не започва ремонтът. Все пак затварянето и на бул. "Дондуков" ще създаде достатъчно затруднения за движението.

С напредването на тази година, когато приключат основни ремонти и дейности по "Руски паметник" и бул. "Цариградско шосе", съобразено с метеорологичните условия, ще започнем ремонта тази есен. По същия начин планираме и кръстовището на две нива при бул. "Иван Гешов" и бул. "България", заедно с третата линия на метрото, каза още Христов.