Решението бе взето от делегати, участващи в извънреден конгрес на управляващата формация, състоящ се в Анкара, съобщиха световните агенции и турските телевизии, цитирани от БТА.

Ердоган бе единственият кандидат за поста председател на ПСР, на която той е съосновател. Той получи 1414 гласове от общо 1470 делегати, информира ДПА.

Чака ни много тежка работа и ще постигнем още по-големи успехи. Ще извършим още повече реформи и няма да се поколебаем на този път, каза президентът, цитиран от ТАСС.

Той припомни, че на референдума на 16 април народът подкрепи идеята за промяна на формата на управление (от парламентарна към президентска система на управление) през 2019 г. и затова дотогава на партията й предстои да извърши много работа.

Ще увеличим икономическите показатели и ще продължим смело и безкомпромисно да се борим срещу тероризма, добави президентът.

Ердоган отново е председател на партията след тригодишно прекъсване. Избирането му за председател стана възможно в съответствие с одобрена на референдума на 16 април 2017 г. конституционна поправка, която позволява на президента да бъде партийно ангажиран.

Досегашният председател на партията - премиерът Бинали Йълдъръм, ще бъде заместник-председател на ПСР, информира ТАСС.