Подписването на коалиционното споразумение за явяване на вота ще се подпише до края на утрешния ден. Документът ще бъде подписан от лидерите на петте партии от РБ съобщиха от пресцентъра на формацията.

Това стана, след като вчера се разигра скандал между партиите в блока. Причина за това стана обявеното от лидера на ДСБ Радан Кънев, че заедно с БЗНС и партията на Корман Исмаилов "Свобода и достойнство" са решили да имат обща регистрация и очакват и останалите партии да се присъединят.

От ДГБ и СДС обаче реагираха остро, като заявиха, че партньорите правят опит "да подменят сериозния политически разговор с неистини" и това е пореден опет да бъдат бламирани.

Тази сутрин Кънев отвърна, че е учуден от реакцията им и е смешно да се правят на изненадани, защото многократно са ги канили на разговори и днешното заседание също е организирано от него.

Той обаче закъсня за него и пристигна, докато все още течеше, но решението беше изпратено до медиите. Лидерът Кънев обясни, че е имал важна работа, предупредил, че ще закъснее с един час и не е предполагал, че чак толкова бързо ще приключи.

Както се казва добрите новини идват бързо. Отивам горе да работим по самото споразумение на РБ. Прочетох прессъобщение, че ще бъде подписано", добави той.

Кънев подчерта, че е бил абсолютно сигурен, че ще се стигне до това решение днес и не е изненадан.

В края на месеца единна партия не може да има, но би било хубаво да направим стъпка, каза още той.

По повод липсата на Кънев лидерът на ДБГ и вицепремиер Меглена Кунева коментира:

Петър Москов (зам.-председател на ДСБ - б.р.)беше горе. Не виждам нищо странно в това".

По думите й срещата е минала много позитивно и "всичко е наред".

Във връзка с това кога партиите ще подпишат споразумение за единна регистрация Кунева посочи:

Не е въпрос само за председател, а да има всички органи, както париите имат. Вървим към един нормален политически, демократичен субект. Дали ще стане до месец това? Нека да спрем дотук и ще продължим по-нататък".