Това обяви пред медиите след близо тричасово заседание говорителят на Блока Петър Москов.
На него бяха анализирани резултатите от предсрочния вот на 26 март.

Започваме нов разговор за взаимодействието в българската десница, каза Москов.

Разговорът трябва да започне бързо и веднага, ако е нужен нов формат, нова формула, трябва да бъдем готови на това, категоричен е той.

Москов добави, че след (изборите в) неделя, не очаква отказ от другите формации - "Нова република" и "Да, България".

Усилието за обединение на дясното не може да бъде само между "Да, България" и "Нова Република", а много по-широко, каза вчера лидерът на първата партия Христо Иванов.

Най-малкото, което трябва да направим в момента, е да започнем този нов разговор, каза след заседанието днес заместник-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски.

РБ оценява представянето си на вота като слабо и това е причината за оставката на политическия съвет, е изводът от анализа, предаде БТА. Лошо било представянето и на политическата сила на Христо Иванов и на тази на Радан Кънев.

Кънев и Божидар Лукарски вече подадоха оставки от ръководните постове на техните партии.

Петър Москов очаква по-скоро партиите в 44-то НС да намерят формула за стабилно управление, отколкото нови предсрочни избори, стана ясно още от думите му.
Там, където ГЕРБ се движи в комфорта на промените на системите, "градската десница" предлага радикалните промени и тези.

Никой в обществото не се съмнява, че са необходими радикални промени, коментира още говорителят на РБ на зададен въпрос дали ГЕРБ остава единственият представител на дясното.

Найден Зеленогорски декларира, че дори и извън парламента, реформаторите ще продължат да настояват за съдебна реформа, борба с корупцията.