Ще спукаме червените и популистките балони на 26 март. Такова обещание даде на членове и симпатизанти лидерът на СДС Божидар Лукарски при откриването на предизборната кампания на коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" в София, предаде БТА.

Вижте снимки >>>

Слоганът им е "Общи усилия = на сигурен успех".

Лукарски посочи, че тази кампания ще е различна, защото в нея ще се сблъскат "за" Европа и "за" Кремъл.

Гласът народен и гласът реформаторски трябва да бъдат чути в общата какофония от популизъм и кал, призова той. И предупреди, че коалицията ще бъде в кръгова обсада, атакувана от опоненти, но и от доскорошни партньори.

На 27 март "Реформаторски блок-Глас народен" ще осъмне с 27 депутати в 44 Народно събрание, това е минимумът и няма да позволим левицата да се върне на власт, включи се и Явор Хайтов.

Председателят на предизборния щаб Найден Зеленогорски допълни, че задачата-минимум е 6 процента от гласа на избирателите да бъде за дясната коалиция. Бъдещето е в обединението и, може би, подчерта той, трябва да се върнем към началото, когато правихме онова силно и мощно обединение СДС.

Тук сме хората, които избрахме и избират отговорността, промяната, обърна се към присъстващите и ръководителят на кампанията Петър Москов.

Искаме силна държава, която гарантира сигурност, здравеопазване, образование, уточни той. Силна държава и икономика са параметрите на 21 век, подчерта Москов - това, което РБ винаги е защитавал и ще защитава.

Москов обясни още, че силна икономика означава предприемачите да бъдат изправени пред еднакви условия и параметри.

Лидерът на "Глас народен" Светльо Витков заяви, че не съжаляват за решението да станат част от коалицията и няма да направят и крачка назад, защото силата е в обединена десница.

Лидерите на партиите от "Реформаторски блок - Глас народен" и водачи на листи си направиха и обща снимка за старт на кампанията.