Това съобщи говорителката на СК Светлана Петренко, цитирана от ТАСС и БТА.

Скрипал е дъщеря на руско-британския двоен агент Сергей Скрипал, срещу когото също имаше покушение.

Петренко каза още, че започва разследване и за убийството в Лондон на бившия член на ръководството на руската авиокомпания "Аерофлот" Николай Глушков.

На 4 март Сергей и Юлия Скрипал бяха атакувани в английския град Солсбъри с нервнопаралитично вещество. Те все още са в критично състояние в болница.

Бившият заместник-генерален директор по финансовите въпроси на "Аерофлот" Глушков е починал на 12 март в британската столица. С разследването на обстоятелствата около смъртта му се занимала звеното за борба с тероризма към британската полиция. От 2010 г. Глушков има политическо убежище във Великобритания, а през 2017 г. съд в Москва го осъди задочно на осем години затвор за присвояване средства от "Аерофлот" през 90-те години на миналия век, посочва ТАСС.

Агенцията отбелязва, че Юлия Скрипал и Николай Глушков са граждани на Руската федерация, Сергей Скрипал - британски поданик.

По думите на Петренко разследването за атаката срещу Юлия Скрипал е за покушение, извършено по "общоопасен начин". Тя добави, че двете следствени дела ще се водят в съответствие с руското законодателство и международните норми и че руската страна е готова за сътрудничество с британските власти.

68-годишният Глушков е бил приближен на руския магнат Борис Березовски, починал преди пет години също при мистериозни обстоятелства във Великобритания, отбелязва Ройтерс.

По-рано днес от Лондон обвиниха президентът Владимир Путин, че лично е наредил покушението срещу Скрипал.