Той каза това пред агенция ПИК по повод решение на Софийския апелативен съд, че срещу него не е имало опит за убийство.

"Враговете ми месеци и месеци наред натрапваха внушението, че едва ли не аз съм съдебният Господ, че решавам всичко в българското правосъдие, че командвам независимата съдебна власт както и когато си поискам и на всякакви нива. Е, видя се, че това е съзнателна измама, целяща да ме сатанизира и да ме превърне в обществено опасна фигура", каза още Пеевски.

Попитан дали продължава да смята, че е имало подготовка за убийството му, Пеевски отговори така: "Когато бях уведомен от моята охрана, че задържаните са се свързали с тях и са им предлагали пари, за да ги информират за моето движение, веднага алармирах съответните органи. Това е нормално и цивилизовано. Очевидно е, че са искали да ме проследят с цел да ми се случи нещо, няма как да отпъдя това съмнение от себе си в чисто личен план."

Пеевски коментира и поредното интернет изявление на банкера Цветан Василев, според когото истерията около КТБ е стартирала със скандалната история за опита за убийство на депутата: "Ясно е, че това няма никаква връзка. Не ми се иска повече да говоря, омерзително ми е."

В изявлението си към клиентите на КТБ Василев обяви, че има три мита - че е откраднал парите и избягал, че се крие и че банката е пирамида.

Софийският апелативен съд днес спря окончателно разследването за подготвян атентат срещу Делян Пеевски.Съдът е приел, че няма доказателства за това, че заподозрените Венцислав Върбанов, Красимир Методиев и Георги Христов, които бяха задържани, са извършили каквото и да е престъпление.

Днешното решение на Софийския апелативен съд потвърждава прокурорското постановление, с което разследването срещу тримата беше прекратено.