Това съобщи за Дир.бг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"Действаме по сигнал от ДАНС, който е пристигнал при главния прокурор. Изискваме документи и уточняваме всички обстоятелства. Трябва да се направи преценка всеки договор на каква стойност е. Като първоначална информация имахме кои са договорите, кои са търговските дружества или фирмите и адвокатските кантори. В момента за това изискваме документи, за да видим кой договор на каква стойност е. По данни на ДАНС са големи размерите на плащания. Но за да бъдем точни, трябва да си прегледаме документацията", заяви Арнаудова.

Говорителят на главния прокурор уточни, че става дума за консултантски договори и такива за правна помощ, за които компанията е имала капацитет да извърши, но ползва външни фирми.

Според "24 часа" НЕК е ощетен с 1 млн. лв. Разследваният период е от преди 2 години. Жалбата в ДАНС е подадена от двама депутати.

Дир.бг припомня, че тази сутрин петима прокурори влязоха в НЕК. Разследването трябва да установи дали има умишлена безстопанственост и засега е срещу неизвестен извършител, каза на влизане в НЕК прокурор Емилия Варадинова. Тя уточни, че предстоят множество процесуално-следствени действия.


КРЪСТОСАН ОГЪН: Павлова vs. Добрев

АНКЕТА: Как оценявате активността на прокуратурата?