Той публикува постановление от прокуратурата за отказ да се образува наказателно производство по сигнала на лидера на ББЦ срещу него.
Става въпрос за документите, които според Бареков разкриват престъпното минало на Борисов - в тях името му се свързва с принадлежност към бившата Държавна сигурност и наркотрафик.

"Документите, които развяваше в публичното пространство, са манипулирани, а клеветническите твърдения от него са единствено и само с цел дискредитирането ми и уронване на авторитета ми", добави Борисов в социалната мрежа.

В края на юли лидерът на ББЦ занесе в прокуратурата документите - пет  справки, рапорти и доклади, които съдържали строго секретна информация от 90-те години от Черноморието.

В постановлението пише, че документите, представени от Бареков са манипулирани. В оригиналите няма такива печати и било невъзможно да има, никъде не се споменавало името на Бойко Методиев Борисов.
Прокуратурата не намира умисъл да образува дело.
Според постановлението Бареков не е знаел, че документите са манипулирани.

Бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев заяви вече, че проверка в МВР е показала, че изнесеният документ е фалшификат. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пък съобщи, че има документ с регистрационен номер като този, който разпространява Бареков, но в него не присъства името на Борисов.

Лидерът на ББЦ обясни, че получил документи в бял плик, който не отварял няколко дни, както и че никога не е твърдял, че разполага с оригиналните документи на МВР, в които е името на Борисов.

Бившият журналист каза още, че лидерът на ГЕРБ се опитва чрез медиите да се саморазправя с него, защото няма кой да каже истината за него и управлението му.
Бареков дори написа отворено писмо до посланици, в което иска морална и политическа подкрепа, за да не бъде брутално размазан.

Борисов пък сезира Сотир Цацаров за клевети на Бареков.