Пенко Димитров се решил на нестандартния протест, след като се убедил, че от многобройните писма и подписки на съкварталците му до местната власт няма никакъв резултат, съобщи БНТ.

По думите му, улиците в квартала не са ремонтирани повече от 20 години.

Има шахти на “Сан Стефано”, които са 14-16 см дълбочина под асфалта, има по-високо, където е кръстовището на “Сан Стефано” и “Генерал Гурко”, там 2 коли си разбиха картерите, ул. “Витоша” е дупка до дупка”, каза разградчанинът.

Димитров и съседите му смятат, че като граждани и съвестни данъкоплатци не заслужават такова отношение. За да събере нужната сума, му помогнали приятели, а за пренасянето на монетите от 1, 2 и 5 стотинки Пенко заложил на стара войнишка мешка.

Няколко часа служителките в община Разград броили стотинките.

Заради причиненото неудобство, след като монетите били преброени и данъците платени, Пенко Димитров почерпил данъчните служителки с бонбони.

В края на март Даниел Цветанов от Видин плати месечната си сметка за ток към ЧЕЗ с 22 кг монети в знак на протест срещу нереалната сметка за последния месец. Цветанов занесе две торби монети по 1, 2 и 5 стотинки с общо тегло 22 килограма на касите на електроразпределителното дружество в крайдунавския град.