Рейсът, собственост на превозвача Георги Георгиев, бил спипан часове след катастрофата на магистрала "Тракия". 18-годишното возило марка "Ивеко" обслужвало линията Разград-село Гецово. Докато се движел обаче, 20-местният автобус изпълвал каросерията си с отровен пушек, който задушавал пасажерите.

Отчаяна пътничка не издържала и се обадила в ДАИ да проверят състоянието на машината. Оказало се, че автобусът няма въздушен филтър и изхвърля пушек два пъти над допустимите норми. За да затвори клапата, откъдето излизали кълбетата дим, превозвачът монтирал кухненска тенджера, в която домакините варят боб.

Освен отровните газове, които застрашават пътниците, автобусът се движел и без ръчна спирачка, обясни шефът на ДАИ в града Иван Караиванов. "Спряхме го от движение моментално. Няма да разрешим да излезе на пътя. Ако законът позволи стари автобуси като него да се движат, ще пуснем ивекото на шосето само след щателен преглед в специализирана техническа лаборатория", закани се инспекторът.

За да не остане пътническата линия необслужена, превозвачът Георгиев започна да вози пътници с втори автобус. От ДАИ гарантират, че той е минал щателен преглед и пътуването с него е сигурно.