Този коментар той направи, след като бе помолен да коментира думи на председателя на ДОСТ Лютви Местан, че има данни за намеса на български партии и политици в провеждането на турския референдум, съобщи БТА.

Мустафа Карадайъ призова Местан "първо да се извини, а след това да си намери и друго поприще, да върши това, което може".

"Той е длъжен да се извини на стоте хиляди български граждани, които излъга и гласът им отиде напразно. Той е длъжен да се извини и на Движението за права и свободи и всички наши структури, защото без ДПС никой нямаше да го знае", каза Карадайъ.

Местан е длъжен да се извини и на тези около половин милион български граждани, които през всичките тези години гласуваха за каузата ДПС, а той консумираше и партийна, и друга власт, добави председателят на ДПС.

Според него Местан е длъжен да се извини за гафа. На въпрос какъв е гафът, Карадайъ отговори: "Аз знам, че той знае, че не само аз и други, много други, вече знаят".

Карадайъ заяви отново, че ДПС не си представя българското председателство на Съвета на ЕС, както и европейското бъдеще на страната, с участието на националисти и евроскептици във властта
Това председателят на ДПС каза по повод подписаното днес коалиционно споразумение между ГЕРБ и Обединените патриоти за четиригодишно управление. Позицията на ДПС по въпроса е ясна, категоричен беше той.